05.09.2019-10.09.2019 Tarihleri arasında Anadolu Otizm Federasyonu ve Kızılay ortak düzenlenen etlkinlikte Kuşadası Davutlar otizm istişare kampını gerçekleştirdik. 170 aile ile 15 ayrı ilden ağır Otizmli çocuklar ve Aileleri olarak toplandık. Çok sıkıntılı olmasına rağmen , amaç Tbmm’de otizm down komisyonunun önümüzdeki ay son toplantıdan sonra karar aşamasına gelindiğini; ama göremedikleri aileler ve çocuklar hakkında karar almalarının sağlıklı olmadığını düşündüğümüz için ;komisyonda görevli millet vekilleriyle davet ederek, ailelerin yanyana gelmesiydi. Davete komisyon başkanı Milletvekimiz Sy:Kemal Çelik ve Eşi 11 yaşındaki otizm ve downlu çocuklarıyla katılım sağladı. Tüm ailelerimizle bire bir görüşmeler yaparak komisyon kararları hakkında doğru düşünce içinde olmasını sağlamaya yönelik elimizden geleni yaptık. Türkiye Buyuk millet meclisinde alınacak kararların, tüm ailelerin sıkıntılarını çözüm odaklı çıkmasını bekliyoruz. Hayırlısı olsun… …*Bobayder yönetim kurulu.

yorum Yap

BOBAYDER

Amacımız yerelde ve Türkiye genelinde “benden sonra çocuğum ne olacak” sorusuna yanıt aramak. Bununla ilgili yerel yönetimler ve devletle işbirliği içerisinde yasal düzenlemeleri hayata geçirmenin savaşını veriyoruz.

İletişim

Adres: İhsaniye Mahallesi Tuna Caddesi Fulya Sokak Uğurkent Sitesi B blok kat1 daire1 Nilüfer/Bursa

E- Mail: bobayder16@gmail.com

Bu yayın Avrupa Birliğinin maddi desteği ile hazırlanmıştır. İçerik tamamıyla Bursa Otizmli Bireyler ile Anneleri Yardımlaşma Derneği sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi©2020