Atamızın 83. ölüm yıldönümünde ??? .İstanbul işgal edilmiş, Meclis-i Mebusan işgal güçleri tarafından dağıtılmış ve Ankara’da Büyük Millet Meclisi henüz açılmışken Atatürk’e Divan-ı Harb-i Örfi tarafından gıyaben verilen idam kararının tasdik edildiğine dair 24 Mayıs 1920 tarihli padişah iradesi. Bu iradede Kara Vasıf, Ali Fuad Paşa, Alfred Rüstem, Halide Edip ve Dr. Adnan Bey için de aynı idam hükmü veriliyor. Belgenin üstünde Vahdettin’in, altında da Sadrazam ve Harbiye Nazır Vekili unvanıyla Damad Ferid’in imzası bulunuyor. Bu iradenin hükmü infaz edilebilmiş olsaydı Mustafa Kemal Paşa ecelinden 18 yıl önce aramızdan ayrılacaktı. Sonrasında ülkemiz nasıl bir şekle, şemaile bürünecekti orasını tahmin edemiyorum doğrusu. Atatürk’e ve silah arkadaşlarına saygıyla, minnetle…

yorum Yap

BOBAYDER

Amacımız yerelde ve Türkiye genelinde “benden sonra çocuğum ne olacak” sorusuna yanıt aramak. Bununla ilgili yerel yönetimler ve devletle işbirliği içerisinde yasal düzenlemeleri hayata geçirmenin savaşını veriyoruz.

İletişim

Adres: İhsaniye Mahallesi Tuna Caddesi Fulya Sokak Uğurkent Sitesi B blok kat1 daire1 Nilüfer/Bursa

E- Mail: bobayder16@gmail.com

Bu yayın Avrupa Birliğinin maddi desteği ile hazırlanmıştır. İçerik tamamıyla Bursa Otizmli Bireyler ile Anneleri Yardımlaşma Derneği sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi©2020