15.05.2022 17.05.2022 [3.ALBÜM]Bursa otizmli bireyler ile anneleri yard.derneği olarak ilk Bursa Karacaali genclik kampına yönlendirildik.Kisa bir süre sonra karar değişiklibiyle Bursa kampı verilmediği ,içinTürkiye otizm Meclisi & Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa Şehzadeler kampına agır otizmli çocuklarımızla Bursadan 2 otobüs yola çıktık. -Çok zorlaniriz, ama emsal teşkil edecek diyerek yılların çabasıyla , ilk kez gerceklesecek calişma, Güzel geçsin ki Gençlik ve Spor bakanlığı her yıl otizmli bireyleride bu imkanlarla buluştursun, dedik yola çıkarken. Ranza sistemli ve küçücük odaya 2 anne+ 2 otizmli gencimizi yerleştirdik.4 gece 5 gün geçirdik. Katılım sağlayan tüm illerin dernek başkanları bir aksilik olmasın diye canla başla üyelerinin nabzını tuttu.Biliyormusunuz ?O bizlere uygun değil diye düşündüğümüz Kampa , hayatlarında otizmli evlatlariyla ilk kez çıkan Anneler , hiç sorunsuz tüm etkinliklere katılım sağlamayı başararak, çocuksu bir mutlulukla evlerine döndüler .Bu mutluluğu tarif etmek imkansız, ancak gözlerindeki mutluluğu görerek anlayabilirsiniz.Çok şükür ki Siviltoplum kuruluşları olarak bizlerde bu sevince vesile olduk.Yıllarca talep ettiğimiz kamplar Türkiye otizm meclisi Yürütme kurulunun ısrarlı takibiyle bu dönem hayata geçti.Iyiki gerçekleşti.iyiki bizler bu güzel çalışmalara katkı saglaya bildik.Emek veren tüm kardeş sivil toplum kuruluşları na canı gönülden teşekkürler ediyoruz. Bobayder yönetim kurulu.

yorum Yap

BOBAYDER

Amacımız yerelde ve Türkiye genelinde “benden sonra çocuğum ne olacak” sorusuna yanıt aramak. Bununla ilgili yerel yönetimler ve devletle işbirliği içerisinde yasal düzenlemeleri hayata geçirmenin savaşını veriyoruz.

İletişim

Adres: İhsaniye Mahallesi Tuna Caddesi Fulya Sokak Uğurkent Sitesi B blok kat1 daire1 Nilüfer/Bursa

E- Mail: bobayder16@gmail.com

Bu yayın Avrupa Birliğinin maddi desteği ile hazırlanmıştır. İçerik tamamıyla Bursa Otizmli Bireyler ile Anneleri Yardımlaşma Derneği sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi©2020